Natrag
Fant zapečeno povrće s tunom
40 min
3
Izaberite omiljeno povrće, upotpunite ga nutritivno bogatom sardinom ili tunom, zapecite u jednoj posudi i uživajte u kompletnom ručku.


Sastojci
200 g
blitve
200 g
krumpira
1
tikvica
60 g
cherry rajčica
40 g
otkoštićenih Zelenih maslina Podravka
2 žlice
kapara
1
Eva tuna u maslinovu ulju (115 g)
1
Fant za zapečeno povrće
100 ml
vrhnja za kuhanje
60 g
polutvrdog sira (edamer, gauda…)

PRIPREMA
- Blitvu dobro operite i narežite. Krumpir ogulite i narežite na ploške.
- Krumpir prelijte vodom, posolite i kuhajte 10 minuta. Dodajte zatim blitvu i kuhajte još 5 minuta.
- Povrće ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu. Po njemu rasporedite komade tune, pospite narezanim maslinama i kaparama, a po površini posložite narezane tikvice.
- Sadržaj vrećice Fanta isipajte u 250 ml vode, dodajte vrhnje za kuhanje te, uz miješanje, zagrijte do vrenja i kuhajte 1 minutu.
- Povrće prelijte pripremljenim umakom i posipajte naribanim sirom. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
SAVJET
Jelo umjesto s tunom, pripremite sa nutritivno vrijednom sardinom.
