Fant zapečena tjestenina bolognese

Trajanje recepta

50 min

Količina

3

Ubrajate li se među ljubitelje tjestenine, svakako isprobajte zapečenu tjesteninu bolognese, jer nekada su najjednostavnija rješenja upravo i najbolja.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi al dente, ocijedite i ohladite pod mlazom vode.
  2. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje.
  3. Sadržaj vrećice Fanta otopite u 400 ml mlake vode.
  4. Mesu dodajte vrhnje za kuhanje, pripremljeni Fant i pustite neka zakipi. Pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta uz povremeno miješanje.
  5. U nauljenu vatrostalnu posudu uspite kuhanu tjesteninu. Prelijte pripremljenim umakom i promiješajte. Posipajte naribanim sirom.
  6. Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Savjet za recept
SAVJET

Tjesteninu možete dodatno obogatiti s nekoliko cijelih malih rajčica.