Fant zapečena tjestenina bolognese
50 min
3
Ubrajate li se među ljubitelje tjestenine, svakako isprobajte zapečenu tjesteninu bolognese, jer nekada su najjednostavnija rješenja upravo i najbolja.

Sastojci
2 žlice
ulja
250 g
mljevenog mesa
1
Fant špageti bolognese
100 ml
vrhnja za kuhanje
50 g
polutvrdog sira (edamer, gauda…)
250 g
Tjestenine Pužići s jajima Zlato Polje

PRIPREMA
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi al dente, ocijedite i ohladite pod mlazom vode. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje. Sadržaj vrećice Fanta otopite u 400 ml mlake vode. Mesu dodajte vrhnje za kuhanje, pripremljeni Fant i pustite neka zakipi. Pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta uz povremeno miješanje. U nauljenu vatrostalnu posudu uspite kuhanu tjesteninu. Prelijte pripremljenim umakom i promiješajte. Posipajte naribanim sirom. Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo uz salatu po želji.
SAVJET
Tjesteninu možete dodatno obogatiti s nekoliko cijelih malih rajčica.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?