Na (tuđim) greškama se uči

Ne znam ni sama što se dogodilo, ali još uvijek me svi zezaju za moju musaku koja je ispala kao juha u protvanu. Umjesto da smo ju rezali i vadili na komade, vadili smo je šefljom. 😆 Bojala sam se sirovog krumpira pa sam ga vjerojatno pošteno zalila (prerijetkim) umakom. Možda bi bilo bolje da sam koristila Fant 😉 Dovoljno je samo spomenuti "Matejina musaka" i svi se slatko nasmiju. Vjerojatno uvijek tako mora ispasti kad dolaze gosti🫠

Ljeto provodimo kod nasih kumova u Dalmaciji i jednom prilikom su izrazili zelju da im skuham Slavonski corbanac . U niti jednoj trgovini nisam nasla Fant pa sam morala improvizirati. Zato svaku godinu od tada kupim Fant kod nas u Slavoniji da budem spremna za iznenadjenja i da bude savrsen i nepogresivog okusa 🤗 sliku na zalost nemam

Nije moja, ali je ekstremno smiješno. Suprug me jedan dan odlučio dočekati s ručkom, Odlučio je napraviti saft i tijesto, Pratio je recept ali čim bi se u receptu pojavio začin koji on nema u kući sve bi propalo, tako da je on odlučio u meso samo jednostavno dodati vode i dva fanta za bolonjez, problem je bio sto je sve to dodao u piletinu i više od litre vode 😂😂 kada sam došla kući samo me pitao : samo mi nije jasno zasto se nije zgusnulo 😂😂😂

Fotografija greške

Kao i obično radim Krempitu po istom receptu!Da bi stavila sve po receptu: 7 jaja, 2l.mlijela,200g gustina,2 žl.brašna,200g.šečera i taj put pazila sam na sve!Fino sam lisnate kore ispekla,a kad sam izlila kremu,složila sam i gore lisnate kore,stavila na hlađenje a sutradan šok,mogla sam jesti iz tepsije.Ps.možda su mi mjere bile kratke ili žlica manja🤣😄 Stavljam sliku od prave Krempite😀

Cijeli dan sam pripremala svečanu večeru za obitelj, pečenje, priloge, savršeno začinjeno povrće i tortu kao krunu večeri. Sve je bilo spremno, stol postavljen, a mirisi su mamili osmijehe. No, dok sam nosila pečenje prema stolu, poskliznula sam se na lokvicu vode. Tepsija je letjela zrakom, a ručak završio na podu. U šoku, svi smo prasnuli u smijeh, naručili pizzu i večer proveli pričajući o mom velikom finalu. I dalje me zadirkuju, ali kažu da nikad nisu bolje jeli nego tu večer.

Muž je žurio na posao, gladan kao vuk, a ja sam završavala varivo od mahuna. Sve je išlo po planu dok nisam shvatila da nemam brašna za zgusnuti juhu. Pogled mi je pao na psilijum prah – zdravo, zar ne? Dodala sam ga, a varivo se pretvorilo u blijedu sluz s komadićima povrća. Muž je zastao, pogledao me, pa lonac: „Što je ovo?“ Izgubio je apetit i otišao gladan. Ostala sam s loncem i osjećajem poraza – barem je zdravo, tješila sam se. Ponudila sam rucak psu, samo je frknuo njuskom.

Fotografija greške

Htjela sam napraviti savršen ručak – piletinu u kremastom sosu. Prvo sam odmrzavala meso u mikrovalnoj,pa se dio skuhao,a dio ostao zaleđen. Umjesto vrhnja za kuh.ubacila sam kiselo,a parmezan zamjenila nekim starim sirom.Sos se razdvojio, izgledao kao vodene grudice,a piletina se prepekla do đona. Dekoraciju sam pokušala spasiti uvenulim peršunom.Obitelj je hrabro probala, ali čak ni pas nije htio ostatke. Na kraju smo naručili pizzu, a ja sam shvatila da je kečap s makaronama sigunija opcija

Ko radi u kuhinji dešavaju se greške.Jednom prigodom slavili smo rođendan pozvala sam dosta prijatelja i rodbine.Stavila sam peći meso u pećnicu navila sat da mi zvoni kad bude gotovo.Mi smo igrali igrice na katu kuće.Kad je otprilike jelo trebalo bit gotovo Šok.Pregorili grijači pećnica nije radila užas.Onda sam se snašla naručila pice one su bile odlične tako da je opet sve dobro prošlo.Dugo nakon toga tome smo se smijali ali u tom trenutku ja sam šok doživjela kojeg i danas pamtim.

Fotografija greške

Cijeli dan sam provela praveći savršenu čokoladnu tortu za moju sestru ,za njen rođendan. Kore su bile savršeno pečene, krema glatka poput svile,šlag kao snijeg. Kada sam je konačno završila,ukrasila je svježim jagodama i stavila u frižideru da se stegne. Nije se baš puno stigla stegnuti jer smo morali krenuti. Noseći do auta, štikla mi je zapela u odvod za vodu a torta savršeno ispala. Ispala na pod. Savršeno je ispala. Da sestru ne rastužim, svratila sam u obližnju slastičarnu

Fotografija greške

Odlučila sam impresionirati goste i napraviti boeuf bourguignon (francuska kuhinja), ali onda sam vidjela na Instagramu kako flambiranje "podigne jelo na novi nivo". Uzela sam konjak, izlila ga u tavu i zapalila upaljačem. Plamen se digao do stropa, zavjesa je planula, a ja sam panično gasila vatru kuhinjskom krpom. Na kraju smo naručili pizzu, a prijatelji su me proglasili zabavljačem večeri. Flambiranje?Nikad više Slikati nisam stigla jer bitnije je bilo počistiti taj "nered" dok nije gostiju

Jednom sam stavila ulje grijati i trebala nadoliti još a ono ulila alkoholni ocat toliko se sve zadimilo i počelo kipjeti da sam makla tavu da ne isporkan plin ali sam sebe opekla.Ta me opekotina uvijek posjeti na to meso koje sam htjela pohati

Neki dan sam poslolila (presolila) rođendansku tortu svoje kćeri... Ne namjerno naravno. Nakon slikanja i puhanja sviječica uslijedio je šok i torta je završila u smeću.

1 49 50 51 64