S nepunih 15 godina mama mi je dozvolila da pozovem prijatelje kod sebe doma na movie night. Željela sam prirediti pravu atmosferu pa sam po prvi put u životu sama pravila kokice. U jednom trenutku otvorila sam lonac, a jedna nestašna kokica je pri pucanju izletila van ravno na kuhinjsku površinu i spalila je. Od tada je prošlo 15 godina, spržena točka je i dalje tu, a ja se svaki puta kada uđem u tu kuhinju sjetim svojih nesretnih kokica. P.S. Kod sebe doma ih radim samo u mikrovalnoj ;)
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.