Riblja juha s povrćem, recept naizgled krasni, trebao je biti obiteljski obrok zdravi i slasni. No kod kuhanja je nešto gadno pošlo po krivu, naše reakcije nakon prve žlice ušle su u arhivu. Prvo neugodna tišina, suptilno pljuckanje, nevjerica, zbunjenost potom i smijuckanje. Loša riba, pokvareni luk - ko zna u čemu je fora, okus je bio poput mješavine čarapa i mora. Pravi uzrok debakla ostat će neriješni misterij, no pamtite za ubuduće: Fant u ribljoj juhi neka vam je glavni kriterij!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.