Tek sto sam kupila tupperwar-ovu zdjelu za dizana tijesta ,odmah sam je taj dan htjela isprobat. Umijesila sam tijesto za sirnice i stavila ga u zdjelu ,poklopila i nestrpljivo cekala kada ce poklopac " puknit" kao znak da je gotovo. Odlucila sam ubrzat proces. Vidjevsi da je tijesto nesto naraslo, premijesila sam ga i kad je ponovo pocelo rast,stavila pec. Ispeklo se. Bile su to mini sirnice ,teske i tvrde ali vrlo ukusne.Odnijela sam na poklon susjedi,kojoj je ruka pala do poda primivsi je
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.