Prije par godina pavila sam nečakinji tortu za rođendan ,koja mi je uvijek uspjevala sve to tog dana.Par sati pred polazak ju izvadim iz hladnjaka i kalupa kad ono lava cake al u negativnom smislu,umjesto gustina sam stavila šećer u prahu .Brže -bolje napravim Cheescake-sve je bilo u redu dok nisam krivo uhvatila kalup te se dno odvojilo i cijela torta pala na pod.Na kraju sam uslikala taj kaos i poslala poruku"Torta mi nikad bolje nije ispala" i čestitala rođendan uz isprike.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.