Slavili smo sinov rodjendan i ja odlucila napraviti kiflice,kao svi ih vole,uvijek se prve pojedu.Ispekle se,divne,pufaste,mekane.....Odnijela i susjedi koja ih jako voli.Uzeli gosti svako po jednu i dalje nastavljaju s kruhom.Uzela i ja nakon sto sam ih lijepo posluzila i zagrizla i onda totalni sok : u njima ni mrvica soli,samo secer.Totalno nejestive.Iduci vikend sam pravila ponovo i odnijela susjedi kao znak isprike sto se prosli put obradovala kiflicama a nije ih mogla jesti.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.