Kad sam kao studentica došla na sezonski posao u jedan restoran kao konobarica, glavni konobar mi je za vrijeme velike gužve te večeri dao zadatak. Već su mi bili rekli da on "novima" radi spačke, ali ovaj put se činio ozbiljan. Rekao mi je da odem očerupati kokoš u kuhinju jer je kuharima ponestalo piletine. Presvukla sam se da ne umrljam konobarsko odijelo. Ostavila goste bez pića. Kad sam došla do kuhinje spremna čerupati, shvatila sam da me zeznuo, ali i nasmijao sve nas. Sve osim šefa. 😅
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.