Jednom sam baš zeznuo. Bila je subota. Žena i punica su išle u trgovački centar a ja sam ostao kod kuće kuhati ručak. Žena je rekla da pečem faširance. Pitao sam je kako se pripremi meso a ona je rekla isto kao za sarmu. (inače ne kuham ništa, samo sarmu i roštilj) Ja sam to sve lijepo smješao, dodao sve sastojke, oprao rižu i nju lijepo dodao. Zamješao meso i lijepo ispekao faširance. Kad je punica zagrizla faširanac dobro joj nije proteza puknula. Žena nije samnom cijeli dan pričala zbog riže
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.