Kao kardiološki tehničar, ušao sam u sobu jedne starije pacijentice da napravim EKG. Pored nje je sjedio muški posjetitelj. Bili su stisnuti, prilično intimno razgovarajući. Pogrešno sam pretpostavio da su muž i žena. Zadigao sam haljinu da otkrijem prsa kako bih pričvrstio elektrode. Odjednom, čovjek je istrčao iz sobe kao da su mu gorjele hlače. Zbunjen njegovim odlaskom, upitao sam ju je li gospodin njezin muž. Ne, nije. Bio je to njezin susjed. Začudo, pacijenticu to uopće nije uznemirilo.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.