Ja, trudna 7 mjeseci, ljeto. Muž dugo radno vrijeme i težak posao. Napravila za večeru rezance s makom, obožavao ih je. Nisam imala mljeveni mak, napravila sa cijelim zrncima. Muž se baš najeo i nakon sat vremena počeo povraćati. Odvezla ga na hitnu, trovanje želuca, ostaje u bolnici. Stavili ga u kolica, a on, jadan, nije se stigao ni otuširati koliko mu je bilo loše, točkice od maka po bradi. Okreće se i kaže "Mazo, pusu!" A ja se odgegala sa trbuhom niz hodnik, pravila se da ga nisam čula 😅!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.