Moj prvi kolač. Bile su to ledene kocke sa jagodama. Sva sam bila sretna i sigurna da će mi ispasti odlično! Problem je što ja nisam znala sa se krema za kolač treba kuhati. Sve sam ja to razlila vjerujuči da će se krema sama zgusnuti, dodala jagode i šlag. Bilo je užasno. Toliko užasno da ni moj pas Garo, a svi smo imali jednog crnog Garu koji je sve mogao pojesti, ovo nije mogao svariti. I dan danas se ovome smijemo, Gare više nema, ali kad pravim ledene kocke, uvijek ga se sjetim.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.