Prije nekoliko godina sam napravila takvu glupost da se cijela obitelj naljutila na mene. Sad ćete ćuti i zašto! Nekoliko nas se, kao i svake godine, okupilo jednu jesensku subotu da radimo naš obiteljski domaći ajvar. Sve smo pripremili, sve je išlo "po planu" i bez problema. Pred kraj kuhanja se dodaje sol i nakon toga, ajvar je spreman za degustaciju i pakiranje. Nakon degustacije smo shvatili da sam umjesto soli, stavila šećer. Samo ću reći da godinama nakon nemam pristup ajvaru dok se kuha
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.