Imam malu bebu od 3 mjeseca, naravno da radim 100 stvari odjednom. Tako sam jedan dan odlučila skuhati za ručak kao prilog kuhane krumpire i mrkve. Stavila ja vode malo, mislim prokuhati i odem svojim poslom po kući.... Beba se probudila, gladna... Ajmo hraniti bebu, ajmo presvući bebu, ajmo igranje.A krumpir i mrkva prokuhali do te mjere da je voda isparila, dno lonca crno, krumpir se ispekao, sa finom koricom.. Nakraju sam jela prilog kuhan na pari, nije bio tako loš! Lonac preživio
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka

Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.