Kako je moj prvi kolač za smijeh u kući bio okidač? Važno ja sam za Božić odlučila vrijedna biti i po prvi puta nešto za goste spremiti. Vanilin kiflice, po kućnoj tradiciji i redu, spremila sam tako da se od tada više nikom i ne jedu. Sve sastojke ja sam dobro umutila, nisam na ono najgore ni slutila. Bijele boje, istog izgleda, posuda do posude sol je sa šećerom zamijenila uloge. Ako do sada niste znali slanim vanilin kiflicama gotovo ništa i ne fali. Recept vam ne treba, lagano to se sprema!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.