Odlucih jedan Bozic praviti tortu i ukrasiti je rucno radjenim ticinom.Ticino uspio od prve,obojala ja to u boje i izrezala milion zvjezdica. Dolazi red na slaganje torte,biskvit super,krema ajde kao ok je. Namuljam ja to fino sve,prekrijem ticinom. Mislim si a jesam maher.Sva ponosna na sebe kako sam ja to sve majstorski odradila. Kad onoo,razljeva se jedna strana,na drugoj curi fil,a ja lijepo otvorim kantu za smece i ruknem i tortu i tacnu. E neces majci vise.Zavrsena moja slasticarska bajka.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.