Prije par godina kuhala sam kompot od jabuka , dunja šljiva i to lonac od 7 l jer nas je dosta u kući, stavila sam sve lijepo da kuha , kad je zakuhalo zatvorila sam i pustila s strane da se hladi. Kasnije poslije sat vremena došao je pop blagosloviti kuće i nudila sam joj ako hoće nešto popiti kavu, čaj ili kompot tek kuhani. Na svu sreću rekao je kavu🙄, jer kad je otišao stavila sam si šalicu kompota i vidjela da sam stavila sol umjesto šećera😁😁, sada uvijek isprobam prije nego nudim.😂😂
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.