Evo jučer pravim pastu. Znate mi u slavoniji imamo svoje vino i svoje vinsko sirče. Nisu to neke količine al za naše potrebe sasvim solidne. I eto kao što već rekoh jučer pravim pastu za ručak i naravno brzina brzina, jer popodne moram ići raditi umjesto deci vina ja ulijem ne gledajući vinski ocat. Naravno da sam skužila zbog kiseline koja se raširila po cijeloj kuhinji,al popravka više nema. Eto pa ti budu hrabar pa to pojedni. Pravac kanta.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.