Svake godine za Božićni ručak sarmu pripremim dan ranije i kuham ju u expres loncu pa sam tako učinila i taj puta.Sarmica se lagano krčka u loncu i treba joj još samo 15 minuta da bude gotova.Već je kasno navečer i pošto je sve pripremljeno odlučujem sjesti tih 15 minutica i prikratiti si vrijeme gledajući TV.Ne znam kako niti kada ali ja sam zaspala i probudila se nakon puna 3 sata a moja sarmica je zagorjela u expres loncu,ja sam jedna od rijetkih kojima je to uspijelo😂😂
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.