A sad moja pogreška nije bila u kuhanju, već u "oštečenju" ispečenog kolača. Suprugova strina i djeca tijekom prosinca nalazili su se u Njemačkoj. Da stric preko blagdana ne bude bez kolača, moja svekrva mu je ispekla Jakić pitu. Ostavila ju na hlađenje na stolici pokraj štednjaka. Taj dan sno pekle još kolača. Dok sam kuhala fil za drugi kolač, koljenom sam se naslonila na stolicu pokraj štednjaka - dok nisam skuhala kremu nisam skužila da sam ustvari nogu naslonila po sredini pečenog kolača🤦
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.