Ovo jelo je na kraju ispalo fino, dakle radila sam jedan dan lazanje i krem juhu od cvjetače. I idem raditi beschamel napravim ja njega, ali kako sam žurila uzmem ja posudu i ne gledam nego stavljam sve sastojke na lazanje i zadnji sloj prelijem ja sve odozgora i poravnam, ostatak sa žlice poližem kad ono krem juha od cvjetače, smijala sam se sama sebi od muke, reko ne bacam sada ovo nema šanse, na kraju kad su se zapekle idem ja prva probati znači super su ispale lazanje! Imam novi recept🤣
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.