![Nepogrešivo fantastična prijava](https://fant.podravka.hr/wp-content/uploads/2024/12/42e43a9d-8563-4ac7-ac0e-d0ef965f7036_inbound1899251419605645095-300x222.jpg)
Tata i ja smo uvijek igrali nagradne igre i tako smo dobili knjižicu Digo recepata.Svidio mi se recept vanili roščića punjenih mermeladom a izgledali su kao školjke i odlučim ih napraviti.Posložim ih na veliku tepsiju i stavim na kutiju za drva pokraj peći dok se pećnica ne ugrije.Doleti moja mama viditi što radim i sjedne pravo na tepsiju (srećom sam pokrila krpom) i tako smo imali vanili pljoščiće umjesto roščiće.To nam je ostala vječita zafrkancija ali i najomiljeniji kolač.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
![Fotografija greške](https://fant.podravka.hr/wp-content/uploads/2024/12/be05952c-add6-4129-a9c2-2e8450341bbe_IMG_7635-216x300.jpeg)
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.