Kao mlada djevojka sama sam se učila peći biskvit. Nešto sam pogrijesila i kolač je ostao polutekuć, nedopečen. Bila sam sama s tatom doma, koji je izašao iz noćne smjene i spavao dok sam ja "pekla kolač". Vidjevši moje djelo koje se prelijevalo po protvanu predložio je da ga ponudim svinjama, htijući me zaštititi od majčinih prijekora (bila je na poslu dopodne) a i inače je "pokrivao" moje nestašluke. Gujdeki su, naravno, bili sretni desertom a i ja - što je moj neuspjeli pokušaj ostao tajna.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.