Stavila sam kuhati grah. Bila sam mlada, dvoje male djece, manjak željeza u krvi, rano ustajanje radi posla; bila sam kronično umorna. Dok se taj grah kuhao, uhvatio me takav umor da sam odlučila samo malo zatvoriti oči. Smanjila sam vatru, bilo je dosta vode. Oči su me "prevarile", odjednom sam se probudila, skočila, na peći posuda bez trunke vode, grah crn kao gar, puna kuhinja dima. Dobro je završilo, posudu sam bacila, a u kući se još danima osjećao miris dima.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.