Bilo je to dosta davno…. Još sam bila skoro pa početnica u kuhanju….. Od kada se sjećam moja mama je uvijek koristila fant za grah pa sam i ja kada sam postala svoja domaćica nastavila njenim stopama šta se fanta tiče. Uglavnom kući uvijek imam Fant za grah, gulaš i umak od gljiva. I tako sam jednom u velikoj brzini, u zadnjim sekundama žurila završiti grah prije polaska u drugu smjenu i umjesto fanta za grah stavila sam fant za umak od gljiva. I znate šta ??? Grah je bio top !!!!!!!!!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.