Jedna šaljiva zgoda nam se zbila par dana prije prošlog Božića kad smo pripremali kolače. Muž je zadužen za krašuljke jer su mu najveći gušt. Odlučio je raditi trostruku dozu krašuljaka uz gledanje tekme. Sve nam je on izmjerio i pripremio, ali kad smo ih počeli mijesiti, skužili smo da smjesa pretvrda i da ju ne mozemo povezati, dok se mužu nije upalila lampica da je pripremio suhe sastojke za 6 struku dozu, a jaja i maslac za 3 struku. Beskrajno pečenje najskupljih kolača ikada. Većinu smo pok
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.