Prije dvije godine vraćala sam se kući iz noćne smjene, 04:30 ujutro. Pred auto mi je iskočio jelen, ali nekim čudom nije bilo oštećenja na autu, ja sam sa svojih 60 kila uspjela staviti jelena od 100+ kila u gepek i odvesti se kući. Bilo je tu puno mesa pa smo odlučili skuhati čobanac i tu je naša greška. Prepustili smo ujaku da ga skuha. Čobanac je bio samo slana voda s mesom jer nije stavio fant niti ostale sastojke. Bilo je toliko loše da ni psi nisu htjeli jesti. Šteta mesa i truda 😢.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.