Da,krenula.sam pripremati ,kapulu ,češnjak i ostalo povrće da očistim od ljuske,ili gornjih slojeva koje treba odstraniti i baciti u otpad.Ali pošto sam ja to napravila i odstranila,nisam bačila odmah u otpad.Već sam to očišćeno povrće krenula sjeckati.No i to sam očistila.Ali svom tom brigom da šta prije krenem oko ručka,išla sam da bacim te ljuske u otpad.Ali dogodila se nevolja da sam ,nehotice bacila i ono šta sam nasjeckala za u padelu za dinstati. Šta drugo nego ponovi slučaj.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.