Bilo je to sad već podosta davno… ja mlada kuharica, želim za ručak skuhati kraljicu sarmu! Sve potrebno kupljeno… meso, ogulinski kupus( jer je on kod nas na otoku najjjbolji) , suho meso i naravno Fant! I sve je išlo savršeno… sarma se lijepo motala, listovi preljepi… sve do trenutka prvog kušanja! Molim!!?? Slatko?! Kako?! Pogađate, umjesto soli dodala šećer! Ni svemoguća vegeta nije popravila stvar! Sarmu proslijedili susjedi za koke, a za ručak u lov u frižider!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.