Kao novopecena snaha htjela sam se pokazati pred suprugovom rodbinom pa sam ih pozvala na rucak koji je ispao super ali sam kolac zeznula tako sto sam zaboravila staviti prasak za pecivo. Srecom pa mi je na pamet palo da izrezem biskvit na kvadratice skuham agdu i prelijem po njemu jer za kretati iz pocetka nije bilo vremena. Kolac je super prosao pod lazne hurmasice ( nikad nisam rekla sto se dogodilo ) a ja sam narednih godina postala snaha koja za svaki blagdan radi kolace za obitelj :)
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.