Prije nekih, pa tjedan dana. Idem ja smotat sarme, pa ćemo ih skuhati dan poslije. I sve ja super napravim, zamjesim meso. Dodala sve od začina što ide. Vidim da mi nešto fali, ali nikako da shvatim što točno. Ma reko, dobro je to ajmo mi nju smotat. I tako ja smotam 30 sarmi i shvatim da nisam stavila rižu. Ajme, pa kako ću bez riže?! Pa šta ću sada? A ništa, ja svih 30 odmotala, meso nazad u zdjelu i stavila rižu i ponovo zamjesila i zamotala sarmu.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.