u srednjoj školi sam htjela baki za rođendan napraviti tart od limuna. Pronašla sam recept i krenula...U receptu je pisalo da idu par kašika limunovog soka i 1 šolja šećera. Ja sam, naravno, zamijenila to dvoje i na 3 šalice limunovog soka stavila svega par čajnih zličica šećera haha ne mogu ni opisati koliko je kiseo bio taj "desert". Slikicu kolača nažalost nemam jer je bilo davno, ali mislim da bi fotografija ukućana dok su isprobavali bila zlata vrijedna ;)
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.