Dolaze nam gosti i naravno kao svaka domaćica idem napraviti i kolač za desert. Sve super, pravila sam ga već puno puta, nemam šta pogriješiti. Napravila ja puding koji ide na vrh, namazala ga na kolač, a ono drž' ne daj, njega svagdje samo ne na kolaču. Slijeva se, muko moja.... sve si mislim nekako će se on stisnuti do sutra (i naravno da nije). Ali kako sam ja relativno snalažljiva, moji gosti su bili posluženi desertom zvanim "iznenađenje u čaši". Snađi se druže 😄
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.