Bilo je to prije par godina ,odselila sam se od mame i bilo je vrijeme da i ja krenem kuhati .Obožavam lazanje ,pa je tako došlo vrijeme da se okušam u kulinarstvu Sve je to lijepo išlo ,dok nije došao na red bešamel 🤭 pomalo sam dodavala brašna i mlijeka i ništa se nije dešavalo ,pa sam onda odlučila dodat još par velikih kašika brašna i još mlijeka😅 miješam ja to a ono sve gušće postaje ,na kraju više nisam mogla kuhačom miješati koliko je to steglo 🫣 i eto sve moralo u smeće😮💨
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.