Jedan obični dan, za ručak bolonjez....stavila luk,meso dodajem začin,na soli ne štedim....gotov bolonjez,gotove špagete,a ja sva važna stigla završiti,oprati posuđe i evo djece iz škole.Sjedaju djeca i muž za stol,stavljaju si za jest.....odjednom čuješ fuuuuj,šta je ovo...drugi fuuuj mama....ja u čudu,pa fino miriši,odokativno sam radila nisam pogriješila,ako je neslano posolit će....kad se i muž javi,koliko si šećera potrošila.....🫣 ja sam umjesto soli,stavila šećer,bilo je jako slatko.😅👋
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.