U našoj kući je uz sarmu obavezan krumpir pire, gotovo je jednako bitan sastojak kao sarma itself. Radimo mi taj pire, rucak samo sto nije, samo jos krumpir - kad ono zafalilo maslaca, i kako to biva, poslale smo mama i ja tatu u trgovinu, sa jasnom uputom, kocku maslaca donesi, a on, muski, bez da je povezao za sto, dolazi i donosi margarin sa okusom vanilije, za pire krumpir. Svaki iduci put kad je otisao u ducan sa zadatkom - uspio je zeznuti. Moj tata je kralj pogrešnog kupovanja. 🫶
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.