imali feštu doma srećom,pa se uvijek radi i više nego što treba....i u planu bile šaumrole,ruske kape i kremšnita,i krenem ja u hladnjak po kremšnitu,i inače ju uvijek iznesem na stol i režem pred gostima pa kako tko veliki komad želi,tada sam ju krenula rezati u kuhinji srećom,bila je tvrda kao kamen, u tom momentu mi je bilo jasno od kuda mi je bila ona litra mljeka na stolu viška...kremšnita je trebala biti iznenađenje za goste,ali je bome iznenadila mene....🤣
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.