Ne razvlačim tijesto jako često, to sam radila nekoliko puta...domača pita sa sirom. Djeca jedva čekaju, jer znaju koliko je to fino( baka češle to radi). Sve sam pripremila, sir, pečnicu, tepsije, djeca jedva čekaju, mačke stavila van iz kuće, stavila pregaču...i krenula...i neče, i neče, lijepi se, ne ide...djeca pitaju kada če biti gotovo, a ja sam umijesila premekano tijesto...sve sam morala baciti i sir, i tijesto, i stolnjak na kojemu sam trebala razvlačiti...i viknula mic- mic!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.