Davno, još dok su štapni mikseri bili nešto novo, posudim od svekrve štapni mikser da napravim majonezu, naletila na recept kako napraviti majonezu u par minuta.I tako,stavim sve sastojke u visoku posudu i miksam, miksam, ništa, pa opet.Odjednom mikser utihne i zasmrdi, pregorio.Kako me bilo stid reći svekrvi što se dogodilo kupim joj bolji i kažem da ću si ostavit njen.Par mjeseci poslije pričamo o majonezi, veli ona meni, pa ne pravi se majoneza od kuhanih jaja 🫣.Uf, kakav sam mulac ispala 😂
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.