Nedeljni ručak za sina i mene. Izbor je pao na pohanu piletinu sa pire krompirom i juha sa noklicama. Dolzim do faze pohanja ali nema ulja. Ništa, iskoristit ću mast iz staklene posude. Poham meso ali sve se nekako lijepi i prima za tavu,užas. Uspijem nekako završiti jelo i sve izgleda OK. Jedemo, ali kad smo došli do glavnog jela sin počinje raditi grimase sa čuđenjem. Tata zakaj je ovo tak slatko? Zamjenio si šećer i sol ! Nakon analize zaključujemo da je "mast" zapravo bila ušečereni med :)
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.