Dva mjeseca u novoj firmi, svi odusevljeni, ja odusevljen, napokon mjesto gdje sam sretan. Vazan sastanak, priprema tri dana prije, ucenje pred ogledalom, citanje - ma sve samo da odusevim klijenta. Spoji se 13 ljudi, cekamo svi "seficu" od klijenta, glavnu osobu za impresionirat, spoji se iz auta jer je na putu, mobitel je snima cjelu, vidim okrugli trbuscic i odmah ispalim "Ajme cestitam kada ocekujete prinovu?" ...nije bila trudna.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.