Uhh bilo ih je puno, ali zadnja je bila kada sam kuhala gulaš uz Fant dodatak za gluaš ali prilog je trebala biti palenta. Gulaš je bio savršen jer sam sljedila upute na pakiranju ali palenta baš i ne. Prilikom začinjavanja zaboravila sam da sam već jednom sve začinila. Ne znajući što sam napravila sva ponosna sam postavila ručak a moji ukućani su mi ljubazno rekli ovo si super odradila ali palentu si jakooooo posolila. Ups greške u kuhinji su uvijek prisutne.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.