Jednom sam odlučila napraviti homemade musli za dijete, ali sam se zaletjela i pogriješila s mjerama. Umjesto hrskave granole, dobila sam ljepljivu masu koja se nije mogla ni jesti! Iako je izgledalo kao potpuni neuspjeh, dijete je oduševljeno to nazvalo ‘magic kaslici i počelo ih stalno tražiti. Nikad nisam mogla ponoviti recept kao prvi put, iako sam pokušala bezbroj puta. I danas se sjeca kaslica, i sa smjehom se prisjecamo situacije sada kad zna sto su zapravo kaslici :)
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.