Kad sam izumila "pizzettone" Htjela sam napraviti pizzu iz snova. Tijesto je bilo spremno, ali nekako sam zaboravila provjeriti imam li dovoljno rajčice za umak. Kad sam shvatila da nema ni sira, krenula sam spašavati stvar – pa sam dodala ajvar, naribala tikvice i gore poslagala pileće filete. Kad sam sve to ubacila u pećnicu, shvatila sam da je više ličilo na lasagnu nego na pizzu. Rezultat? Obitelj je pojela, ali su me pitali: "Što je ovo točno?" Rekla sam: "Pizza koja želi biti nešto više!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.