Bio nam je treći spoj, i kako sam se pohvalio da dobro kuham, odlučio sam je impresionirati večerom. Volim ljuto, pa sam kupio novi umak na kojem je pisalo extra hot. Ma kakav “extra hot”, mislim, prava sam muškarčina! Prvi zalogaj – suze idu, znojimo se, ali nitko ne priznaje poraz. Ona se nasmije i kaže: “Ovo je najvatreniji spoj ikad!” Završili smo s pizzom, zaključili da sam bolje društvo nego kuhar, a njoj je trebalo dva tjedna da opet riskira s jednim od mojih specijaliteta 😅
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.