Kad smo sestra i ja odlučile prvi pripremati cijele lignje..znaci čišćenje prvi put obavljamo same , nismo nikad ni gledale nekoga kako se to radi. Uglavnom, odvojili krakove, izvukli iznutrice, onu prozirnu kost i sad gledamo unutrasnjost lignje svaka ima nekih ostataka unutra. Mi smo te lignje izvrtali kao sto se carape izvrnu i onda smo to strugali nožićima hahah... tek sad nakon puno godina od tada shvacam da to upoce nije bilo potrebno.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.