Nekad kupujemo namirnice u Sloveniji, koliko god da je slovenski sličan hrvatskom toliko i nije, al za večinu namirnica se može pretpostaviti što su... Ili ipak ne. 😂 Jednom sam kuhala piletinu u bijelom umaku s gljivama i stavila cijelo pakiranje vrhnja za kuhanje. Na kraju se ispostavilo da je bilo slatko vrhnje. Srećom to je stvarno bila samo slatka greška jer obrok uopće nije bio loš, čak mi je muž neki dan rekao da mu je bila bolja piletina sa slatkim vrhnjem😅
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.