E ovako moja greška je da kad god pravim kolače sve oko sebe lijepo stručno zašpricam jer et procjenim da treba mi manja zdjela za 10 jaja 🤣 a volim praviti kolače i domače tijesto naravno poslje mog miksanja treba mi pol dana da sastružem ostatka fila ili smjese .i kad to sve lijepo očistim uvjek mi ispadne manji kolač jer naravno pola smjes sam ostavila izvan mojih zdjela ..i nikako da naučim da trebam uvjek uzeti veliku zdjelu idealno meni za poklon ..
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.