Jednom su moji ukućani mene zadužili za pripremu janjetine za slavlje koje smo imali. Oni su vrtili a ja sam trebala posolit i izrezati na kraju. I tako završila ja to , poslužila i sve mi se činilo uredu dok nisu počeli komentari Ajme Slatko ti je janje!! Uf sto je slatko!!! Ja na to velim hvala hvala jer sam mislila da je to kao kompliment a ono stvarno slatko janje pogriješila sam kutijicu soli i stavila secer. Oni se smiju dan danas ,meni neugodno pa se i ja smijem ali ljudski je griješiti.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.